Peelinguri chimice

Peelinguri chimice

Solutie excelenta pentra a reduce pigmentarea si imbunatatii calitatea pielii
Peeling-ul chimic este o solutie excelenta pentra a  reduce pigmentarea si imbunatatii calitatea pielii care va fi mai fina, stralucitoare si mai putin ridata decat inainte. Peeling-ul chimic se poate face pe fata, gat , sau maini.
 
Poate fi utilizat pentru a: reduce ridurile fine de sub ochi si in jurul gurii, trata ridurile cauzate de arsurile solare si imbatranire, imbunatatii aspectul de cicatrici usoare, trata anumite tipuri de acnee, reduce petele de varsta, pistruii si pete de culoare inchisa (melasma), ca urmare a sarcinii sau a contraceptivelor,  reduce pigmentarea dupa acnee, imbunatatii aspectul pielii.

Dupa peelinguri chimice, pielea este temporar mai sensibila la soare, asa ca este nevoie de protectie solara in fiecare zi. Acesta ar trebui fie cu " spectru larg " pe eticheta, ceea ce inseamna ca protejeaza impotriva radiatiilor UVA soarelui si UVB. 
Cine este un bun candidat pentru un peeling chimic?
In general, pacientii cu tenul deschis la culoare sunt candidati buni pentru peelingul chimic. Depresiunile, umflaturile, si ridurile mai severe nu raspund bine la peelingul chimic. Acestea pot avea nevoie de alte tipuri de proceduri chirurgicale cosmetice, cum ar fi laser resurfacing, tratament cu acid hialuronic, etc. Dermatologul poate determina cel mai adecvat de tratament pentru tine.

Inainte de a apela la un peeling chimic spuneti medicului dumneavoastra daca aveti antecedente de cicatrici anormale sau herpes. Mentionati daca suferiti de boli sistemice. Mentionati daca ati urmat recent sau daca urmeaza sa efectuati alte tratemente estetice (laser, IPL, colagen).

Inainte de peelingul chimic, medicul dumneavoastra va poate cere sa nu luati anumite medicamente si pregati pielea folosind alte medicamente, cum ar fi Retin - A sau acid glicolic. Medicul poate prescrie, de asemenea, antibiotice sau medicamente antivirale. Tratamentele pe baza de retinoizi (RetinA, Isotrexin, Isotretinoin, Roaccutane) trebuie intrerupte cu minim 5 zile inainte de peeling. 
Cum sunt efectuate peelingurile chimice?
Dermatologul care face peelingul va curata primul pielea bine. Dupa acest pas el sau ea va aplica una sau mai multe solutii chimice - cum ar fi acidul glicolic, acid tricloracetic, acid salicilic, acid lactic, acid azelaic, acid kojic sau hidrochinona. Acestea creeaza o rana controlabila, permitand regenerarea normala a pielii .
In timpul unei peeling chimic, majoritatea oamenilor simt o senzatie de arsura care dureaza aproximativ cinci pana la zece minute, urmata de o senzatie de intepatura. Comprese reci pe piele pot usura aceasta neplacere. 
Dupa peelingul chimic
In functie de tipul de peeling chimic, o reactie similara cu o arsura solar se produce ca urmare a procedurii . Peelingul, de obicei, implica roșeata, urmata de descuamare, care se incheie in termen de trei pana la sapte zile. Peelingurile usoare pot fi repetate la intervale de una pana la patru saptamani pana cand veti obtine aspectul dorit.
Peelingul mediu si profund poate duce la umflare, precum si vezicule care se pot rupe, crusta pana la o perioada de 14 zile. Este important sa nu fortati exfolierea mecanic (nu decojiti singuri pielea, aplicati creme hidratante si asteptati detasarea cojilor).
 
Va fi nevoie sa evitati expunerea la soare pentru perioade ce depind de profunzimea peelingului. Pielea va fi fragila. 
PROGRAMEAZA-TE ACUM!
Esti interesat de una din procedurile realizate in clinica noastra, insa nu ai timp sa te documentezi pentru ce specializare sa te programezi?
Nu-i nimic: lasa-ne cateva informatii despre tine si unul din consultantii nostri te va ghida spre ce ai nevoie.