Procedura este pretabila pacientilor care doresc o curatare rapida si o improspatare a tenului pe terment scurt, celor care doresc rejuvenare, un efect anti imbatranire si stergerea ridurilor foarte superficiale pe termen mai indelungat. De cele mai multe ori, este folosita in combinatie cu tratamente antiacneice, fiind utile in special in acneea comedoniana, non inflamatorie, si avand calitati de depigmentare, anti-oxidare si hidratare profunde.
Astfel, persoanele care prezinta linii faciale sau riduri fine, pete de varsta, pete solare, pigmentare inegala, pori infundati, probleme de textura ale pielii sau cicatrici minore sunt buni candidati pentru microdermabraziune, asemeni pacientilor care se confrunta cu rozacee sau acnee. Aceasta procedura simpla, dar eficienta, poate elimina sau imbunatati imperfectiuni si afectiuni ale pielii prin eliminarea stratul superior de celule moarte si deteriorate, aducand la suprafata piele noua, proaspata.
Microdermabraziunea poate fi utilizata pentru a trata acneea si cicatricile pe care aceasta le lasa in urma ei, tratamentul reusind sa elimine sau sa reduca semnificativ aspectul de cicatrizare usoara. Cu toate acestea, in situatia unor cicatrici adanci tratamentul nu va fi in masura sa furnizeze rezultatele dorite, in cazul acestor cicatrici profunde fiind potrivite mai degraba tratamente mai puternice, cum ar fi un peeling chimic, dermabraziune sau tratamentul cu laser.
La randul lor, pacientii care sufera de acnee activa pot beneficia de tratamente de microdermabraziune, care exfoliaza pielea si porii infundati de sebum si reziduri, insa in cazul lor este absolut necesar sfatul unui dermatolog, deoarece actiunea de curatare si eliminare a celulelor pielii poate agrava afectiunea in unele cazuri.