Cancer de piele

Cancer de piele

Cancerul de piele este din ce in ce mai raspandit in randul populatiei. Poate afecta persoanele varstnice, adultii, tinerii, adolescentii si foarte rar copiii. Debuteaza sub forma unei alunite care isi shimba culoarea, forma, structura, care sangereaza, isi mareste diametrul intr-o perioada scurta sau o alunita noua, diferita de restul (“ratusca cea urata”). Se poate manifesta si ca o rana cronica, care refuza sa se vindece in ciuda pansamentelor si tratamentelor topice, antibiotice. 

Unele leziuni atipice, care desi nu sunt considerate a fi cancer de piele, au un potential crescut de a se transforma in cancer de piele daca sunt lasate netratate. Medicii le numesc leziuni displazice. 
 
De cele mai multe ori, cancerul de piele apare pe zonele expuse la soare dar se poate dezvolta si pe zonele acoperite si chiar la nivelul mucoaselor, in regiunea genitala sau la nivelul patului unghial. 
Introducere
Principalii factorii de risc pentru aparitia cancerului de piele sunt: expunerea  excesiva la soare, arsuri solare, istoric personal si familial de cancer de piele, fototip deschis la culoare, alunite multiple, in special nevi displazici multiplii, varsta inaintata, medicatia imunosupresoare, tratamente cu raze ultraviolete pentru afectiuni precum psoriazis sau eczema.
 
Cele mai frecvente cancere de piele sunt: carcinomul bazocelular, carcinomul spinocelular si melanomul. Pentru mai multe informatii despre aceste cancere de piele CLICK AICI.

Diagnosticul precoce al cancerului de piele este esential si salveaza vieti. Medicii specialisti dermatologi din clinica Hebra Dermatologie au experienta in diagnosticul si tratamentul cancerului de piele. Aparatura de ultima generatie utilizata pentru dermatoscopia digitala permite un diagnostic de precizie precum si urmarirea microscopica a alunitelor pentru a surprinde cele mai discrete modificari. Pentru mai multe informatii despre tehnici de diagnostic CLICK AICI.
Introducere
Cum tratam cancerul de piele in clinica Hebra Dermatologie?
Medicii nostri sunt experimentati in chirurgia dermatologica avand peste 10 ani experienta in domeniu Dr. Camelia Vasu iar Dr. Laurentiu Vladau avand in portofoliu peste 3000 de operatii (in general cancere de piele) doar in ultimii 10 ani efectuate in Departamente de Dermatologie din Marea Britanie.
 
Leziunile stabilite a fi suspecte in urma examenului clinic si dermatoscopic sunt tratate chirurgical prin excizie chirurgicala, cu scopul de a inlatura toate celulele maligne. Marginile de siguranta sunt stabilite inaintea operatiei in functie de tipul leziunii, conform ghidurilor de tratament al cancerului de piele.
            
Inainte de orice procedura medicul o sa va explice in detaliu etapele procedurii precum si posibilele complicatii. Sunteti incurajati sa discutati orice nelamurire si o sa vi se raspunda la intrebarile legate de actul chirurgical. Interventiile sunt realizate sub anestezie locala putin dureroasa. Materialele si aparatura folosite sunt de cea mai buna calitate si va vor fi prezentate inainte de procedura la cerere.
            
Leziunile excizate sunt trimise la analiza histopatologica (microscopica). Urmeaza un control al ariei tratate (plaga postoperatorie) si ulterior scoaterea firelor la 7, 10 sau 14 zile. In toate aceasta perioada puteti contacta Clinica pentru orice ingrijorare. 
 
In urma rezultatului histopatologic medicul stabileste si daca tratamentul este complet sau daca este nevoie de investigatii, tratament sau abordare suplimentara multidisciplinara. 
Consultatii
Consultatie dermatologica
250 lei
Consultatie dermatologica in vederea efectuarii de interventii
250 lei
Control dermatologic
150 lei
Interpretare analize
60 lei
Anestezie topica (crema)
20 lei
Tuturor procedurilor li se adauga si costul consultatiei realizata de un medic specialist!
Cat timp dureaza o procedura?
Operatia in sine dureaza intre 5 si 30 minute. Etapele precedente (explicarea diagnosticului, a etapelor interventiei, posibile complicatii, rezultate, alte informatii) pot dura intre 10-20 minute.
O sa am o cicatrice dupa operatie?
Da. De obicei cicatricile sunt in limite estetice dar existente. In rare cazuri procedurile pot duce la cicatrici hipertrofice sau cheloide care pot fi tratate ulterior.
Care sunt tarifele pentru pansamente, scoaterea firelor?
Pentru ca aceste etape sunt importante pentru a ne asigura ca rezultatul post operator este unul bun, si pentru ca dorim sa nu existe constrangeri financiare, pansamentele si scoaterea firelor nu sunt taxate.    
Trebuie sa platesc pentru analiza histopatologica?
Da. Toate piesele de piele (leziunile inlaturate) sunt trimise la analiza. Aceasta analiza este realizata in laboratoare specializate, partenere Hebra Dermatologie, care practica tarife proprii. Noi vom trimite piesele dupa operatie si in interval de 7-21 zile veti primi rezultatul histopatologic. Veti discuta acest rezultat cu medicul dumneavoastra.
De ce platesc pentru consultatie daca deja stiu ce vreau sa operez?
Consultatia este o etapa importanta chiar daca dumneavoastra stiti ce doriti sa inlaturati. Medicul trebuie sa stabileasca un diagnostic al leziunii pe baza istoricului si aspectelor clinice, sa va explice potentialul malign sau benign al leziunii, sa discute cu dumneavoastra optiunile de tratament care pot fi multiple si impreuna sa luati o decizie asupra tratamentului. Cateodata operatia nu este necesara iar in aceste cazuri vi se va da optiunea de a nu trata. Ulterior, daca se decide pentru o procedura chirurgicala, urmeaza etapa de asigurare ca procedura este realizata in conditii de siguranta pentru dumneavoastra precum si explicatii asupra etapelor chirurgicale. Interventia poate fi realizata in aceeasi zi sau programata. 
PROGRAMEAZA-TE ACUM!
Esti interesat de una din procedurile realizate in clinica noastra, insa nu ai timp sa te documentezi pentru ce specializare sa te programezi?
Nu-i nimic: lasa-ne cateva informatii despre tine si unul din consultantii nostri te va ghida spre ce ai nevoie.