Microdermabraziunea – avantaje si dezavantaje

Microdermabraziunea este o procedura dermato-cosmetica cunoscuta in intreaga lume drept o alternativa eficienta la proceduri mai scumpe si mai invazive, cum ar fi chirurgia plastica, peelingul chimic sau injectiile cu Botox. Care sunt, totusi, beneficiile pentru care tot mai multe persoane aleg acest tratament si care sunt riscurile la care ne expunem?
Avantaje

  • Avantajul principal al microdermabraziunii este posibilitatea de a obtine o piele tonifiata, neteda si luminoasa printr-o procedura simpla si rapida, care poate fi efectuata intr-un timp relativ scurt (30-60 minute). Este o modalitate nonchirurgicala de a obtine un"facelift instant" si, prin urmare, poate fi repetata la intervale scurte de timp.
  • Microdermabraziunea este cea mai sigura procedura de intinerire deoarece este cea mai putin invaziva. De cele mai multe ori, agresivitatea unei proceduri anti-aging si eficienta ei se afla in stransa legatura, insa in acest caz putem obtine rezultate satisfacatoare fara interventie chirurgicala.
  • Este o procedura eficienta pentru persoanele  care prezinta riduri sau linii de varsta fine, ale caror piele este imbatranita sau a fost afectata de expunerea excesiva la soare, dar si in cazul cicatricilor provocate de acnee, petelor de varsta si liniilor fine etc.
  • Totodata, printre beneficiile microdermabraziunii se afla si imbunatatirea circulatiei si a fluxului limfatic, care influenteaza la randul lor sanatatea interna a pielii.

Dezavantaje si riscuri
Atunci cand este efectuata de catre un dermatolog microderabraziunea este un tratament care prezinta riscuri minime. Eventualele riscuri sunt asociate, in cele mai multe cazuri, cu efectuarea procedurii in conditii nesterile sau aplicarea necorespunzatoare a tratamentului, iar printre ele pot fi enumerate:

  • Riscul de a dezvolta o infectie in cazul in care aparatura nu este dezinfectata in mod corespunzator.
  • Daca aparatul este utilizat la o intensitate prea mare, exista riscul ca pielea pacientului sa fie deteriorata de cristalele fine folosite pentru exfoliere.
  • Uneori, pielea poate ramane sensibila si trebuie sa fie mentinuta hidratata si departe de expunerea la soare timp de cateva zile.
  • Microdermabraziunea nu este o procedura eficienta in cazul ridurilor si cicatricilor adanci.
Aceste efecte secundare sunt foarte rare si nu vor avea loc atunci cand procedura este efectuata intr-un mod corespunzator. Efectuarea procedurii de catre un specialist pregatit in acest sens va reduce considerabil posibilele riscuri.

PROGRAMEAZA-TE ACUM!
Esti interesat de una din procedurile realizate in clinica noastra, insa nu ai timp sa te documentezi pentru ce specializare sa te programezi?
Nu-i nimic: lasa-ne cateva informatii despre tine si unul din consultantii nostri te va ghida spre ce ai nevoie.