Iata, asadar, cinci tipuri de ceaiuri care pot imbunatati aspectul pielii:
1. Ceaiul de musetel
Desi este cunoscut ca fiind o bautura potrivita apentru a fi consumata inainte de somn, ingredientele active din ceaiul de musetel (flavonoide antiinflamatorii si cumarina) fac ca acesta sa fie un aliat bun in prevenirea și reducerea leziunilor inflamatorii ale acneei. Capacitatea ceaiului de musetel de a indeparta stresul datorita efectelor enxiolitice și antioxidante este, de asemenea, esentiala pentru a grabi vindecarea leziunilor acneice intr-un mod natural.
2. Ceaiul verde
Cu siguranta ca printre motivele principale pentru care multe persoane aleg sa bea ceai verde se afla doza de energie pe care acesta o confera, precum si efectul de accelerare a metabolismului. Ceaiul verde are, insa, si efecte benefice asupra pielii, fiind eficient in reducerea inflamatiei, mentinerea celulelor pielii sanatoase si protejarea impotriva daunelor cauzate de radiatiile ultraviolete. Toate aceste beneficii se datoreaza continutului bogat de ECGC (Epigallocatechin Gallate), un antioxidant foarte puternic, care lupta impotriva radicalilor liberi ce cauzeaza imbatranirea prematura a pielii.
3. Ceaiul Rooibos
Ceaiul rooibos poate fi un aliat important in lupta anti-imbatranire datorita nivelurilor ridicate de antioxidanti, zinc si alfa-hidroxi-acizi pe care ii contine. Acest tip de ceai este, de asemenea, bogat in zinc, un oligoelement indispensabil organismului care poate ajuta la corectarea dezechilibrelor hormonale ce declanseaza acneea.
4. Ceaiul alb
In general, ceaiul alb este considerat mai rar decat alte ceaiuri, deoarece se obtine din cele mai tinere frunze de pe plante. Tocmai datorita acestui fapt, acest tip de ceai contine cel mai inalt nivel de antioxidanti din toate ceaiurile, cu efect in incetinirea procesului de imbatranire a pielii si prevenirea deteriorarii colagenului si a elastinei.
5. Ceaiul de menta
Se pare ca menta are un efect antiandrogenic care poate ajuta la imbunatatirea dezechilibrelor hormonale si prevenirea excesului de sebum, fapt pentru care ceaiul obtinut din aceste frunze este ales frecvent de persoanele care se confrunta cu acneea hormonala.